www.tekno-vilmer.dk    Velkommen og god fornųjelse Ole Andreasen    E-mail: info@tekno-vilmer.dk      
<<< Til forsidenTekno Ingeniørsæt:

På denne side kan du se og læse om Tekno Ingeniørsættenes mangfoldigheder. Min egen samling af disse sæt, er kun af mindre omfang, og slet ikke af en sådan karat, at den kan give et fyldestgørende billede, af dette pædagogiske og kreativitetsfremmende legetøj!
Der er imidlertid ingen tvivl om, at netop Ingeniørsættene var den egentlige baggrund og grundlaget for etableringen af det senere så kendte firma Tekno!
Det er derfor med stor taknemlighed og tak, at jeg kan henvise til Hans Christensens informative hjemmeside, med den komplette samling af Teknos Ingeniørsæt! (Se link)

BRUGER INFORMATION:
Til Modelbyggere, der gerne vil se linket i bred, fuldformat: Klik på "Link" Scroll lidt ned på siden og klik på "Home". Klik derefter på Tekno logoet i venstre side!

Uddrag fra historien om Tekno:
Tekno Ingeniørsæt lanceredes i Danmark sidst i tyverne, af den lille nye virksomhed Dansk Legetøjs Industri. Metalbyggesæt, var dog ikke et ukendt begreb i udlandet, idet den britiske ingeniør Frank Hornby i Liverpool, tilbage i 1901, havde taget patent på et legetøjssæt, bestående af 15 stk. perforerede tinplader, med tilhørende bolte og møtrikker Mechanics Made Easy og senere i 1907 ændres navnet til Meccano.
Også andre lande havde metalbyggesæt. I Vesttyskland: Märklin,og Trix, i Holland: TemSi, i USA: Erector og i Australien: Ezybilt, men ejeren af Dansk Legetøjs Industri. Andreas Sigumfeldt, fandt imidlertid de kendte byggesæt, af så dårlig kvalitet og med så begrænsede byggemuligheder, at han konstruerede sit eget byggesæt.
Produktionen foregik i en villakælder i Vanløse, hvor blikkenslagermester A. Sigumfeldt havde værksted under yderst beskedne forhold. Tekno Ingieniørsæt, blev fremstillet i betydelig kraftigere materiale, med fire gange så mange huller og med et sortiment, der ikke tidligere var kendt og endelig i en kvalitet og finish, der var andre byggesæt langt overlegen.
Du kan læse mere om Teknos historie, her på denne hjemmeside >Tekno > Historie!


     O. Bak Webdesign