www.tekno-vilmer.dk    Velkommen og god fornøjelse Ole Andreasen    E-mail: info@tekno-vilmer.dk      
<<< Til forsidenForsidebillede

Bibliotek !

Forord!
Al tekst i dette afsnit ”Bibliotek” er venligst stillet til rådighed af Peter fra Teknosamleren og det
er med stor glæde og taknemmelighed, at undertegnede bringer dette på www.tekno-vilmer.dk

Lidt om forfatteren!
Peter har samlet på Tekno hele mit liv, eller måske er det mere korrekt at sige, at han aldrig rigtig
er holdt op med at samle på Teknobiler! Da hans kammerater stoppede legen med biler, købte han
dem alle!
Senere i livet, fik Peter, i de første år samlet ganske mange biler gennem lærlinge kammerater og kollegaer. Når han besøgte disse, blev ganske mange kasser fra ”lillebrors” værelse ”støvsuget” for biler af værdi for samlingen.
Interessen tog dog for alvor fart, da den første Teknobog blev udgivet og han derved fik overblik over, hvilke biler der gennem årene var produceret hos Tekno! Samtidig begyndte der at dukke flere og flere, gode eller mindre gode reservedele op på markedet og det blev sjover og sjovere at restaurere bilerne, men da Peter, der er uddannet finmekaniker/ værktøjsmager begyndte at støbe reservedele til sine egne og andres biler, blev han hurtig kendt i vide kredse, blandt andre samlere!
I starten af 1990.erne, hvor det at gå på loppemarked og legetøjsauktioner var en populær begivenhed, var det ikke ualmindeligt, at han på en god dag kunne finde rigtig mange gode og fine Teknobiler, hvilket i dag stort set er umuligt. I de senere år, har Internettet dog overtaget en stor del af denne handel, men han er stadig, at finde på regulære legetøjsmarkeder, når der er gode ting til salg.
Peters begrundelse for det enorme arbejde med beskrivelse af de tekniske specifikationer på bilmodellerne, har været et ønske om, at tilvejebringe tilgængelig information om bilernes detaljer, (detaljer, der har altid har været et af Teknos varemærker). Teknobøgerne er gode men, de har deres begrænsninger med hensyn til hvilke farver og forskelligheder der er ved den enkelte model.
Efter undertegnedes opfattelse besidder Peter en enorm viden om Teknobiler, samt om detaljerne på den enkelte model, en viden han gennem årene har samlet og nedskrevet efter adskillelse og samling af de enkelte modeller, og herved, afsløret de små hemmeligheder der har været om detaljerne ude og inde, til glæde for nye og ”gamle” samlere!
Oplysningerne om de enkelte modeller er faktuelle oplysninger om lygter, styretøj mv. men også hans egne subjektive vurderinger om diverse emner, er taget med i beskrivelserne.

Det er mit håb, at disse tekniske beskrivelser i biblioteket, kan være til gavn for andre samlere, som en gratis mulighed for mere, eller uddybende viden, om de enkelte Teknomodeller!
Ole Andreasen


Bemærkning!
Efterhånden som siderne indsættes i biblioteket, vil dette blive offentliggjort her, under overskriften Tekst i !!

Tekst i !!
07-03-2009: Der er artikler i: > 401-450<, >801-850< og i >901-950<!

Guide:
Spørgsmål ! Hvordan søger jeg i biblioteket??
Svar! Du skal kende bilens produktnummer! Eks.: Du søger viden om Volvo Lastbiler!
Bilen har nummer 432!
Søg derfor i mappen 401-450

Biblioteket vil løbende blive udvidet med nye artikler!

     O. Bak Webdesign